Do 9. Jan 2014, 18:39
Do 9. Jan 2014, 18:58
Do 9. Jan 2014, 22:34
Ostbelgier hat geschrieben:Es gibt auch Kuriositäten wie die 1956er Eiswein-Spätlese von Joh. Jos. Prüm, sofern man aber keinen Magendurchbruch riskieren möchte aus Säuregründen, ist ein Hochprädikat vorzuziehen, da die starke Süße einer BA die mörderhafte Säure zumindest abpuffert.
Mi 5. Mär 2014, 10:13
octopussy hat geschrieben: Hessische Staatsweingüter - 1973 Steinberger Eiswein - Beerenauslese.
John Gilman hat geschrieben:I have not had a lot of 1973ers, but the few I have had in the last handful of years have
really been quite lovely wines, and this is clearly one of the superb, mostly forgotten vintages of
this era. However, the 1973 Steinberger Eiswein is a significant step up from a “quite lovely
wine”, as this is one of the most stunningly brilliant old Eisweins I have ever had the pleasure to
taste, and its seamless and bottomless beauty are the stuff of legend. The brilliant bouquet soars
from the glass in a blend of apricot, cherries, new leather, honey, heather, lovely soil tones,
orange zest and caramel. On the palate the wine is deep, full-bodied, stunningly complex and
rock solid at the core, with a blade of acidity adding an electric charge to this gloriously glazed
67 palate, and with the perfect balance and grip of this wine simply magical on the very, very long,
dancing and laser-like finish. What a timeless monument to elegance, complexity and filigree!
2013-2035+. 100
So 16. Mär 2014, 08:32
Mo 15. Sep 2014, 09:14
Mo 15. Sep 2014, 13:01
Mo 15. Sep 2014, 14:25
Mo 15. Sep 2014, 14:41
Mo 15. Sep 2014, 14:42
Birte hat geschrieben:Wie steht es eigentlich heute um das Kloster Eberbach? Ich bin mir sicher, dass das hier schon diskutiert wurde, aber bis ich das jetzt hier gefunden habe...